led-utomhusbelysning.jpg

Led utomhusbelysning kan kapa den totala elkonsumtionen för belysning med mer än hälften, visar en rapport från The Climate Group. Rapporten summerar resultatet från 14 utvärderingar av totalt 29 olika typer av utomhusbelysningar i olika städer mellan 2009 och 2012.

Nästan en femtedel av världens elektricitet används för belysning, så genom att minska belysningsenergin med hälften skulle minska koldioxid utsläppen motsvarande att ta bort en tredjedel av världens fordon, sägs det i rapporten.

Huvudsyftet med undersökningen var att utvärdera kvaliteten hos LED utomhusbelysning över en 12-16 månaders period. Man vill också testa utomhusbelysning i olika klimat. Studien jämförde utomhusbelysningar, så som LED gatubelysning och parkeringsbelysning med traditionella belysningar. Ett av resultaten av visar att i medel sparade de 29 olika led utomhusbelysningarna 58% el jämfört med de tidigare armaturerna.

Är ni intresserad av att läsa mer, kolla in rapporten här.

28 Mar 2013

Räkna ut antal armaturer

Räkna ut antal armaturer som behövs baserat på dina mått och syftet med belysningen. Ett smart verktyg som ger dig rimliga förslag direkt!

Planera strömskenor

Bygg ihop ditt eget skensystem för spotlights och få hjälp med att förstå vilka delar som behövs. Ett perfekt verktyg för dig som önskar räkna på strömskenor och belysning med spotlights.

Inspirationsgalleri

Inspiration för belysning med möjlighet att filtrera efter miljö och typ av armatur. Fantastiskt verktyg om man behöver få lite ny inspiration och möjligheter för belysning och ljussättning.

Söker du snygga led lister och spotlights till ditt hem. Få inspiration, läs guider och handla led belysning på Ljuskoncept.se