Voltimum har en artikel som ger en del information om hur man skyddar sig mot dålig led belysning. Alltså lampor och belysningslösningar som inte håller vad de lovar och som kan vara direkt farliga. Bland annat listar de följande punkter som man kan ta som tips för att hitta rätt.

  • Köp ansedda varumärken från välkända återförsäljare. Detta råd gäller både enskilda ljuskällor (exempelvis lågenergilampor, halogenlampor och LED-lampor) och kompletta armaturer och belysningssystem. Välj ett väletablerat företag som fortfarande existerar när garantitiden går ut, och som fortsätter att investera i nya, innovativa produkter.
  • Installatörer och elektriker som anlitas för att installera belysningslösningar har ett rättsligt ansvar som ibland kan vara så kort som 12 månader – långt innan vissa undermåliga produkter avslöjar sina brister. Återigen, de kunder som använder ett ansett belysningsvarumärke kan känna sig trygga, både under och efter ansvarsperioden. 
  • Välj produkter med livslängdsgarantier.
  • Kontrollera vilken IP-klass som anges på produkten angående avsedd användning. Detta är särskilt viktigt där produkten är avsedd för utomhusbruk eller där skydd mot väder eller vatten krävs.

Underlaget till artikel kommer från belysningsföretaget Osram. Artikel kan ni läsa i sin helhet här: http://www.voltimum.se/news/5691/infopro.profnews.professional/sa-skyddar-du-dig-mot-risker-med-undermalig-led-belysning.html

26 aug 2013

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med ljus till din lokal? Kontakta oss nedan så svarar vi snabbt

(Lämna tom)
----