Belysningsplanering kök

I ett kök vill man ha ett grundljus från taket som ger en bra ljusnivå över hela rummet att vistas i. Den skall vara dimbar eftersom man inte vill ha fullt ljus på kvällar när man skall hämta en macka eller värma vällingen, medans under matlagning och städning vill man ha mycket ljus. Vi rekommenderar infällda downlights i innertaket. Gärna med kapslad skyddskåpa så slipper ni tänka på risken med värme mot isolering. Till exempel led downlight DL-2020. Eller varför inte snygga design downlights som finns i flera modeller.

Antal spots till kök

För allmänbelysningen i ett kök med normal takhöjd så räkna med en spot per 1,5 kvadratmeter.

I kök rekommenderar vi ljusfärg 3000K. Läs mer här om vilka spotlights till kök som är bäst

Belysning över köksbänk

Bra arbetsbelysning över en köksbänk är nödvändigt. Antingen via riktade spotlights från taket eller om ni har köksskåp ovanför, placera ledlister under dessa som lyser ner på bänken. Placera ledlisterna i framkant av köksskåpen så ljuset faller på främre delen av köksbänken där ni arbetar mest. Läs mer om led lister till kök i denna guide. Ni kan även gå in på guiden för trivsam stämning i kök med köksbänkbelysning.

Led list i kökslådor

Ljus där man behöver det! Ljus i kökslådor gör det lättare att hitta, roligare att hålla ordning och man behöver inte tända i taket för att hämta servetter. Lådbelysningen har inbyggda sensorer som gör att ledlisterna tänds och släcks när lådan öppnas och stängs. 

Räkna ut antal armaturer

Räkna ut antal armaturer som behövs baserat på dina mått och syftet med belysningen. Ett smart verktyg som ger dig rimliga förslag direkt!

Planera strömskenor

Bygg ihop ditt eget skensystem för spotlights och få hjälp med att förstå vilka delar som behövs. Ett perfekt verktyg för dig som önskar räkna på strömskenor och belysning med spotlights.

Inspirationsgalleri

Inspiration för belysning med möjlighet att filtrera efter miljö och typ av armatur. Fantastiskt verktyg om man behöver få lite ny inspiration och möjligheter för belysning och ljussättning.

Söker du snygga led lister och spotlights till ditt hem. Få inspiration, läs guider och handla led belysning på Ljuskoncept.se