Ljusdesign för restaurang

Ljussättningen av en restaurang skall vara en helhet där restaurangens uttryck, inredning och belysning går ihop. Alla delar spelar viktiga roller för besökarens upplevelse. Inte bara maten och servicen. Därför kan det vara svårt att ge några generella ljussättningstips för restauranger då de har väldigt olika uttryck.

Riktade spotlights monterade på skena ger en flexibilitet i att man kan flytta dem längs skenan och rikta dem dit man behöver ljuset. Mycket användbara för att rikta på menytavlor och annan information man vill att kunderna skall läsa. Om restaurangen har självservering, rikta ljus rakt ner där kunden skall ta mat. Även på salladsbufféer, bord med dricka och andra ställen. Bra ljus förstärker upplevelsen.

Ofta fås mycket av ljuset i en restauranglokal från designlampor i form av pendellampor och vägglampor. Spotlights på Globa trac skena fungerar bra för att förstärka allmänljuset där detta behövs. Använd också riktat ljus för att lysa upp er inredning i olika delar av lokalen.

Belysningsskenor i taket kan också användas för att koppla in andra lampor än spotlights. Till exempel pendelarmaturer. Använd då en adapter för 3-fas skena för att koppla lampsladden till skenan.  

/belysning-tapasmarket2.jpg 

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med ljus till din lokal? Kontakta oss nedan så svarar vi snabbt

(Lämna tom)
----