Guide för RGB LED-lister & LED-strips med färg

På många barer och nattklubbar vill man jobba med RGB ljus för att skapa festligare stämning. I bardiskar, längs väggar, i trappor, hyllor, socklar etc. Här fungerar RGB led strips väldigt bra. De kan monteras i olika modeller av aluminiumprofiler anpassade för just den inredningen. Det finns aluprofiler för trappor, raka profiler för att sitta under hyllor, trekantslister för att sitta i hörn eller rikta ljuset med och det finns alulister för att skapa släpljus på väggar. LED tejp i dessa aluminiumprofiler skapar tunna fina ljusarmaturer.

RGB ledlister i bardisk och barhyllor på Badhytten i Skanör

Styrning av RGB ljus i barer

Det finns flera olika möjligheter för att styra ljuset på RGB ledlister. LED lösningarna kopplas till en styrkontroll och via den styr man ljuset. Antingen att man ställer in en fast ljusfärg eller att man vill ha program som växlar ljuset mellan olika färger. Det finns styrkontroller som styrs via fjärrkontroll och det finns kontroller som styrs via appar på telefonen. Till exempel Casambi, som är en teknik för ljusstyrning via bluetooth. En annan teknik är för att styra ljus är DMX-styrning. Vi på Xcen erbjuder styrkontroller som stödjer DMX så RGB led ljuset kan styras via dator eller externt DMX system. Läs mer om RGB belysning och DMX styrning.

DMX styrda led lister i bord, väggar, socklar på nattklubben Hugo i Norrköping

Räkna ut antal armaturer

Räkna ut antal armaturer som behövs baserat på dina mått och syftet med belysningen. Ett smart verktyg som ger dig rimliga förslag direkt!

Planera strömskenor

Bygg ihop ditt eget skensystem för spotlights och få hjälp med att förstå vilka delar som behövs. Ett perfekt verktyg för dig som önskar räkna på strömskenor och belysning med spotlights.

Inspirationsgalleri

Inspiration för belysning med möjlighet att filtrera efter miljö och typ av armatur. Fantastiskt verktyg om man behöver få lite ny inspiration och möjligheter för belysning och ljussättning.

Söker du snygga led lister och spotlights till ditt hem. Få inspiration, läs guider och handla led belysning på Ljuskoncept.se