Belysning skensystem


Belysning monterad på kontaktskenor eller strömskenor är väldigt populärt i butiker, offentliga lokaler och i hem. Medkontaktskenor monterade dikt mot taket eller hängande i vajrar från taket har man en väldigt smidigt och flexibel lösning för strömförsörjning till sin belysning. I skenorna kan man sen enkelt monterade olika typer av armaturer. Väldigt ofta riktbara spotlights. Spotlights monterade på skenor är inte bara en flexibel och smart belysningslösning, den är snygg också.

Spotlight på skena

Global trac skenor

Det finns många olika sorters 3-fas skensystem för belysning. Det mest sålda i världen är Global trac pro, som produceras av Nordisk aluminium. Det är en produkt som hela tiden utvecklas och förbättras med bättre kopplingar och fler typer av armaturer som passar till kontaktskenorna. Fortsättningen på denna artikeln berör just Global trac skenorna men andra system har liknande funktioner. Global trac skenor handlar du hos Xcen

Global track skena logo

Anpassningsbar skenbelysning

Koppling för att utvidga skensystemetEn anledning varför belysning på skena är så populärt är dess nästan obegränsade flexibilitet. Den modulära strukturen av skensystemet gör det enkelt att utvidga det och anpassa skenorna för olika behov. Olika längder på skenorna och kopplingar för belysningsskenorna hjälper inredare och designers att placera strömskenorna på rätt plats. Dessutom finns alla delar i olika färger. Vidare kan man också styra olika delar av systemet separat, till exempel om man bara vill att vissa spotlights skall lysa eller vissa armaturer skall dimmras separat. 

Det finns en rad bra monteringstillbehör som gör installationen av kontaktskenorna enkel och man kan montera skenorna på olika sätt för att anpassa systemet för just den lokalen.

Exempel på monterings möjligheter:

Kontaktskena vajer faste

Vajerfäste för strömskena

Spotlight TR80 monterad på kontaktskena

Spotlight TR80 på kontaktskena som är monterad dikt an mot tak.

Armaturer på skena ger möjligheter

Montera armatur i kontaktskena

När väl skensystemet är på plats i butiken eller lokalen är det dags att placera ut armaturerna. Takarmaturer anpassade för 3-fas kontaktskenor är enkla att fästa på skenorna med hjälpa av snäppfästen. Man har också smidigheten att man enkelt kan flytta belysningen runt i skensystemet för att se till att nya exponeringar är belysta, till exempel säsongsutställningar. 

Belysningsskenorna passar perfekt för LED spotlights. Använder man starka spotlights i butiker, som lyser många timmar varje dag, så finns det stora pengar att tjäna på att använda spotlights med LED ljuskällor istället för halogenlampor eller metallhalogenlampor. Ledlampor drar mycket mindre energi och ledlampor har väldigt mycket längre livslängd än halogenlampor, vilket innebär att du inte behöver byta ut led lamporna på många många år. Läs mer om ledlampor hos Xcen: www.xcen.se/ljuskallor/led-lampor

Det är inte bara armaturer som är anpassade för skenorna som kan kopplas till dem utan med hjälp av adaptrar som fästes i skenan kan andra typer av armaturer också få sin ström försörjning från skensystemet. En väldigt bra lösning för att möta eluttagsbehovet i butiker och mindre lokaler.

Adapter för kontaktskena

 

Kontakta oss.


Vill du ha hjälp med ljus till din lokal? Kontakta oss nedan så svarar vi snabbt

(Lämna tom)

Xcen AB | Juliasväg 1, 331 41 Värnamo | 0370-378530 | information@xcen.se | Powered by w3.css